This discussion has been locked.
You can no longer post new replies to this discussion. Posts are automatically locked, when no new replies have been made for a long time. If you have a question you can start a new discussion.

ODBC/Query

Jeg er igang med at trække data fra Navision over i et excelark
ved hjælp af odbc. Jeg skal samkører 2 kartoteker med en fælles join - men ønsker at få vist alle poster fra det ene kartotek og fællesposterne fra det andet.

I Query er der under join et punkt der hedder outer join til løsning af dette problem, men dette felt kan man ikke udfylde. Er der nogen der kender til dette problem - og ved hvordan det kan løses.

Med venlig hilsen
Bruno Andersen
 • Det skyldes sikkert at Navision-ODBC-driverne ikke understøtter denne funktion, da f.eks. MS Access drivere ikke har det samme problem.

  JOIN syntaksen er heller ikke nævnt i Navisions ODBC manualer, hvilket underbygger ovenstående.

  Kind regards
  Aston Naviteam A/S

  Thomas Ravn-Jensen

  trj@astonitgroup.com
  http://www.naviteam.dk
  http://www.astonitgroup.com
 • Du kan omgå begrænsningen ved at definere forespørgslen direkte via VBA i stedet for via MS Query. Dette kræver dog en hel del kendskab til både VBA (makrosproget) og SQL-'sprog'.

  Men pas på, hvis du 'vender' forespørgslen forkert, kan den tage ret lang tid at udføre (på store kartoteker).
 • Hvis man er rigtig grov, opretter man en Access database, og laver kædede link til de 2 ønskede tabeller i Navision. Stadig via ODBC.

  Herefter laver du en forespørgsel i Access der kan foretage den ønskede søgning. Men det kan blive en hård forespørgsel afhængigt af datamængden.

  Men det er muligt at se navision tabeller fra Access som om det var en Access tabel.

Related
Recommended